De ce tip de aparat dentar ai nevoie – sfaturi și opțiuni

De ce tip de aparat dentar ai nevoie

Nu trebuie să te fi născut cu o dantură perfectă ca să poți zâmbi cu încredere. Astăzi este mai ușor ca niciodată să obții dinți albi, perfect aliniați, ce debordează de sănătate, fiindcă medicii ortodonți au la îndemână tratamentele ortodontice potrivite ție.

În ultimii ani

Tehnologia aparatelor dentare a evoluat semnificativ, ajungând chiar să lanseze trenduri în întreaga lume. Medicii dentiști sunt cu atât mai fericiți de aceste realizări, cu cât își pot vedea tot mai des pacienții zâmbind sănătoși și mulțumiți de rezultate. Spunem acest lucru din propria experiență de lucru fructificată de-a lungul anilor prin tehnici și tratamente ortodontice moderne. Te îndemnăm, deci, să alegi întotdeauna sănătatea propriei danturi!

Continuăm…

… să fabricăm zâmbete sănătoase și strălucitoare pentru toți cei care trec pragul clinicilor noastre ortodontice din București și Timișoara. Suntem, în primul rând, de faptul că fiecare tip de complexitate a problemelor ortodontice impune intervenții diversificate și personalizate, suntem bucuroși să îți putem oferi opțiuni adaptate tratamentelor de care ai nevoie, dar și stilului tău de viață.

 

Dacă te întrebi ce tip de aparat dentar îți este potrivit, iată cele mai bune opțiuni, subliniind, însă, faptul că soluția perfectă poate fi găsită odată cu vizita la medicul tău ortodont.

 

  • Invisalign, ce propune cea mai modernă tehnologie disponibilă pe piață, poate fi varianta ideală dacă îți dorești ca întreg procesul să decurgă ușor, comod și rapid. Gutierele transparente ale acestui aparat dentar înlocuiesc brackeții clasici și oferă rezultate excelente într-un timp scurt. Acestea pot fi scoase, curățate și puse la loc pe dantură imediat, un avantaj apreciat de pacienții noștri. Astfel, dacă te pregătești să ții un discurs, ai întâlniri ori examene la școală sau facultate, Invisalign poate fi înlăturat rapid, ca să-ți permită flexibilitatea și confortul de care ai nevoie în astfel de momente. Dacă ești adolescent, pe piață există și varianta special concepută pentru tine, ce dispune de un buton care monitorizează timpul în care a fost purtat aparatul, ajuntându-te să urmărești evoluția tratamentului, o aplicație utilă și medicului tău dentist.

 

  • Foarte popular printre copii, adolescenți și adulți deopotrivă este aparatul dentar Damon, aplicat la vedere, pe zona vestibulară a dinților. Tehnologia modernă folosită în acest caz exercită o presiune redusă asupra dinților, dar oferă aceleași rezultate excelente în timp. Spre deosebire de aparatele dentare tradiționale, Damon nu folosește brackeți elastici, ceea ce reduce intensitatea durerii și grăbește procesul de îndreptare a dinților, în egală măsură. De aceea, Damon poate fi ușor agreat de copiii cu probleme ortodontice. În plus, aceasta este varianta avantajoasă dacă ești în căutarea unui aparat dentar confortabil și ușor de întreținut. De asemenea, dacă îți dorești un aspect discret, optează pentru brackeții incolori.

 

  • Când alegi aparatul dentar pe care urmează să-l porți pe toată durata tratamentului, este estențial să te orientezi conform propriului stil de viață. Știm cât este de important acest aspect, dar și cât de cool este să porți un aparat ce arată bine și pe care-l simți ușor atunci când lucrează să-ți îndrepte dantura. Dacă jobul îți impune o apariție elegantă, dacă personalitatea ta este mai degrabă discretă, ori, pur și simplu, cauți o variantă simplă, aparatul dentar fix cu brackeți din safir este recomandarea noastră. Față de Damon, acesta are cristale din safir, care nu afectează suprafața dintelui, ci o protejează într-un mod eficient, dar care nu atrage atenția nedorită.

 

  • În spatele unei danturi perfecte stă un ortodont profesionist, dar și un mic secret, ce lucrează incognito pentru ca tu să zâmbești cu încredere. Așadar, aparatul dentar Incognito (iBraces), unul dintre cele mai căutate de pe piață, se fixează în spatele dinților, devenind invizibil și foarte comod de purtat, datorită brackeților aplatizați. Deosebit la această variantă de aparat este aliajul de aur și platină din care sunt fabricați brackeții, materiale ce iau ușor forma dinților tăi, astfel încât tratamentul ortodontic să nu-ți afecteze nici în cea mai mică măsură stilul de viață. În consecință, acest aparat dentar este potrivit tuturor grupelor de vârstă și în special pacienților care își doresc rezultate rapide.

 

  • Din aceeași categorie face parte aparatul dentar WIN, cu aceeași tehnică linguală, ce face purtarea să fie lejeră și extrem de discretă, nu doar văzută din exterior, dar resimțită din interior de către tine, ca pacient. Față de Incognito, însă, WIN are brackeți confecționați din oțel inoxidabil, un material excelent pentru rezolvarea problemelor ortodontice. Diferența constă în costurile tratamentului, rezultatele fiind la fel de precise și rapide.

 

Înainte de a lua decizia finală, nu uita că recomandarea medicului ortodont este cea mai bună opțiune pentru tine. Un control profesional poate determina nu doar durata tratamentului, ci și nevoile tale pe toată durata acestuia, astfel încât să poți opta pentru aparatul dentar potrivit.